Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

VEGAN ΦΥΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ AUROMERE-REVIEW

Φυτική οδοντόκρεμα Auromere Ayurvedic Herbal Toothpaste, Fresh Mint


Εδώ και καιρό έψαχνα μια οδοντόκρεμα Cruelty Free και φιλική προς τη στοματική κοιλότητα χωρίς φθόριο και άλλες επικίνδυνες ουσίες.  Προσπαθώ εκτός από Cruelty Free, τα προϊόντα που αγοράζω να είναι όσο το δυνατόν με λιγότερα χημικά και καρκινογόνα συστατικά.  Ξέρω ότι τελευταία όλοι επικεντρώνονται γύρω από τα parabens, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά ακόμα επικίνδυνα συστατικά και εμείς βλέπουμε ένα «paraben free» και είμαστε ικανοποιημένοι, τι κάνει η βιομηχανία του Marketing όταν θέλει ε;


Θα επανέλθω στο θέμα των επικίνδυνων συστατικών σε επόμενο άρθρο αλλά σήμερα θα σας παρουσιάσω την φυτική οδοντόκρεμα της Auromere, Ayurvedic Herbal Toothpaste, με γεύση μέντα.Είναι της εταιρίας Auromere η οποία έχει πιστοποίηση Leaping bunny και Peta.


Είναι Cruelty Free, Glouten Free και Vegan χωρίς ζωικά συστατικά,  έχει Leaping Bunny και  κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Περιέχει 23 φυτικά εκχυλίσματα και αυτό που προσέχω πάντα σε ένα προϊόν είναι να έχει εργοστάσιο παρασκευής και ημερομηνία λήξης, και τα έχει και τα δύο.Δεν περιέχει:

 • Φθόριο
 • Γλουτένη
 • Parabens
 • Λευκαντικά η τεχνητά χρώματα
 • Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες

Την χρησιμοποιώ εδώ και 1 μήνα περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένη και είναι πολύ καλύτερη από τις συνήθεις οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούνται ευρέως. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα και έχει ένα ωραίο άρωμα κανέλας και μέντας που αφήνει ωραία γεύση. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει πολύ αφρό, τόσο όσο χρειάζεται αλλά αυτό είναι θετικό γιατί περιέχει λιγότερους αφριστικούς παράγοντες.


Όταν την παρήγγειλα ενθουσιάστηκα με την περιγραφή του προϊόντος, Vegan, Cruelty Free, φυτικη με 23 φυτικά εκχυλίσματα και βέβαια δεν περιέχει τα "κακά" συστατικά, και δεν πρόσεξα τα συστατικά αναλυτικά. Όταν παρέλαβα το προϊόν και έλεγξα τα συστατικά ένα προς ένα είδα ότι περιέχει Sodium Lauryl Sulfate το οποίο προέρχεται μεν από έλαιο καρύδας αλλά γενικά καλό είναι να το αποφεύγουμε. Είναι το γνωστό SLS, το συστατικό που κάνει την οδοντόκρεμα να αφρίζει. Βρίσκεται σε ελάχιστη ποσότητα σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες αλλά και σε σαπούνια, σαμπουάν και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής. Επίσης βρίσκεται σε απορρυπαντικά για το πάτωμα όσο και αν σας κάνει εντύπωση. Σε υψηλή περιεκτικότητα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς αλλά δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα ότι είναι καρκινογόνο. Παρόλα αυτά δεν είναι και ένα αγνό συστατικό. Βέβαια θα μου πείτε είναι κάτι που το έχουν σχεδόν όλες οι οδοντόκρεμες και πόσα άλλα προϊόντα. Είναι το μόνο συστατικό που είναι ύποπτο αλλά δεν πάυει να υπάρχει στη σύνθεση της, είναι η πρώτη οδοντόκρεμα Vegan που χρησιμοποιώ και σίγουρα είναι πολύ πολύ καλύτερη απο οτι χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα αλλά θα ψάξω για κάποια με SLS free.

2 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Και εγώ απο το Iherb την είχα πάρει αλλά λόγω capital controls δεν μπορώ να πραγματοποιήσω αγορές με prepaid της Πειραιώς αλλά νομίζω με κάποιες άλλες κάρτες μπορείς να αγοράσεις. Κάπου άλλου δεν την έχω βρει δυστυχώς...

   Διαγραφή