Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

5 TIPS ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ CRUELTY FREE


1. Η αλλαγή θα γίνει σταδιακά

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τίποτα στα σκουπίδια από τα προϊόντα που ήδη έχετε. Η αλλαγή θα γίνει σταδιακά, όταν σας τελειώνει ένα προϊόν θα το αντικαταστήσετε με ένα Cruelty Free η Vegan. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και μπορεί να δοκιμάζονται σε ζώα είναι πάρα πολλά, από καλλυντικά μέχρι είδη προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά, και μια απότομη αλλαγή θα είχε και μεγάλο κόστος, οπότε μην αγχωθείτε η πιεστείτε για κάτι τέτοιο. Η σταδιακή αλλαγή είναι και η πιο μόνιμη.


2. Μάθετε ποιες μάρκες είναι Cruelty Free

Το σημαντικότερο βήμα για αυτή την αλλαγή είναι να ξέρετε με σιγουριά ποια προϊόντα είναι όντως Cruelty Free και Vegan.  Ενημερωθείτε από τις επίσημες λίστες των φορέων πιστοποίησης για τις εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να εκτυπώσετε μια τέτοια λίστα από μια έγκυρη πηγή. Σας προτείνω την λίστα του Vegan Beauty & Lifestyle, που την έχω προσαρμόσει στην ελληνική αγορά και περιλαμβάνει πιστοποιημένες εταιρείες. Θα την βρείτε εδώ. Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τη λίστα για προσθήκες και αφαιρέσεις εταιριών.

3. Μάθετε ποια είναι τα λογότυπα που μπορείτε να εμπιστεύεστε

Υπάρχουν πολλά λογότυπα που θα βρείτε στο πίσω μέρος των προϊόντων σας που κάποιες φορές μπορεί να είναι παραπλανητικά. Συνήθως είναι κάποιο κουνελάκι η απλά αναγράφεται “not tested on animals”, μην εμπιστεύεστε τους ισχυρισμούς μιας εταιρίας έτσι απλά. Τα επίσημα λογότυπα που μπορείτε να εμπιστεύεστε είναι το σήμα της Leaping Bunny και Cruelty Free International, της Peta και για τα Vegan προϊόντα το σήμα της Vegan Society και της Vegan Org.

4. Μην ξεχάσετε τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης

 Πολλές φορές νομίζουμε ότι στα ζώα δοκιμάζονται μόνο τα καλλυντικά και τα είδη μακιγιάζ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε τα είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα κτλ. Επίσης τα προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι και τα απορρυπαντικά.

5. Τολμήστε την αλλαγή και ανακαλύψτε καινούρια brands που σίγουρα θα αγαπήσετε

Ίσως στην αρχή σας κακοφανεί να αποχωριστείτε τις αγαπημένες σας μάρκες που χρόνια χρησιμοποιείτε, όμως μην φοβάστε την αλλαγή, δεν αξίζει για μια μάσκαρα να βασανίζονται αθώα ζωάκια. Θα ανακαλύψετε μάρκες εξίσου καλές, ίσως και καλύτερες, που σέβονται τη ζωή των ζώων, το περιβάλλον μας αλλά και εμάς τους ίδιους. Κάποιες από αυτές τις είχατε ακουστά από κάποια φίλη σας, κάποιες τις είχατε δει στα καταστήματα καλλυντικών η τις χρησιμοποιούσατε χωρίς να ξέρετε ότι είναι Cruelty Free, κάποιες θα τις δείτε στη λίστα σας και θα σας είναι παντελώς άγνωστες. Έχετε πολλές επιλογές ακόμα και στην Ελλαδίτσα μας που η αγορά των Cruelty Free και Vegan προϊόντων είναι περιορισμένη. Επίσης μην φοβάστε τις online αγορές καθώς δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις που οι επιλογές είναι περισσότερες. Υπάρχουν online καταστήματα και φαρμακεία που μπορείτε να πληρώσετε με αντικαταβολή αν η πληρωμή με πιστωτική κάρτα δε σας αρέσει. Αν πραγματοποιείτε online αγορές από το εξωτερικό οι επιλογές σας θα είναι ακόμα περισσότερες. Επίσης μη διστάσετε να ζητήσετε από το φαρμακοποιό σας η το τοπικό S/M να φέρει το προϊόν που θέλετε. Τον τελευταίο καιρό έχω ανακαλύψει υπέροχα προϊόντα και εύχομαι να το κάνετε και εσείς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου