Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΖΩΑΤον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει ξανά την έρευνα και συγκεκριμένα έρευνα για το ποιες ελληνικές εταιρείες καλλυντικών δεν κάνουν πειράματα σε ζώα και είναι cruelty free. Νομίζω ότι στην δύσκολη φάση που περνάει η χώρα μας όλοι μας στηρίζουμε και προτιμούμε τα ελληνικά προϊόντα τα οποία δεν υστερούν σε τίποτα, κάθε άλλο, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ αποτελεσματικά.

Εκτός από τις δύο εταιρείες, την Aloe Plus και την Fouka Organics που έχουν πιστοποίηση από την Peta, υπάρχουν αρκετές και αξιόλογες εταιρείες που παράγουν καλλυντικά και κάποιες από αυτές δημιουργούν οργανικά καλλυντικά χρησιμοποιώντας κυρίως φυσικές πρώτες ύλες που υπάρχουν στην χώρα μας αλλά δεν έχουν καμία Cruelty Free ή Vegan πιστοποίηση. Κάποιες από αυτές ισχυρίζονται ότι είναι cruelty free στα site τους και κάποιες δεν κάνουν καμία αναφορά στο θέμα και πολλές τις βλέπω σε διάφορα site και blogs ή ακόμα και σε κάποια eshops που τις παρουσιάζουν ως Cruelty Free.

Αποφάσισα λοιπόν να επικοινωνήσω με τις εταιρείες αυτές και να λάβω κάποιες απαντήσεις σχετικά με το αν κάνουν πειράματα σε ζώα, αν οι προμηθευτές τους κάνουν πειράματα σε ζώα και βέβαια αν εξάγουν στην Κίνα (δείτε στις FAQ τι προβλέπει η νομοθεσία της Κίνας για την εισαγωγή καλλυντικών). Επειδή οι εταιρείες είναι αρκετές και σίγουρα δεν τις γνωρίζω όλες, είναι μια έρευνα που θα συνεχιστεί και θα ενημερώνεται αναλόγως η Cruelty Free Brand List του Vegan Beauty & Lifestyle στην λίστα με τις εταιρείες που είναι Cruelty Free αλλά δεν έχουν πιστοποίηση.

Οι ελληνικές εταιρίες καλλυντικών που είναι Cruelty Free είναι:

Aloe Plus με πιστοποίηση από την Peta      
BioAroma πρόκειται σύντομα να αποκτήσει την πιστοποίηση από την Leaping Bunny
Bioselect
Elotia  με πιστοποίηση από τον nature.org που εξασφαλίζει ότι δεν γίνονται δοκιμές σε ζώα  www.natrue.org
Euthalia
Fouka Organics με πιστοποίηση από την Peta
Korres
Youthlab

Η έρευνα συνεχίζεται!! Μείνετε συντονισμένοι στην Cruelty Free & Vegan Brand List για να παρακολουθείτε την ενημέρωση των λιστών.

Όπως σας έχω ήδη πει επειδή ήθελα η λίστα να είναι απόλυτα διαφανής, γι'αυτό και τις εταιρείες που δεν έχουν πιστοποίηση αλλά μετά από δική μου έρευνα και κρίση έχω διαπιστώσει ότι είναι Cruelty Free, θα τις βρείτε σε ξεχωριστή λίστα.

Και μην ξεχνάτε να στέλνετε email στις αγαπημένες σας εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα λέγοντας τους ότι δεν μπορείτε να αγοράζετε τα προϊόντα τους αν δεν πάψουν τα πειράματα! Ως καταναλωτές έχουμε τεράστια δύναμη αρκεί να τη χρησιμοποιήσουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου