Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΦΥΣΙΚΗ Η ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΤΡΙΧΑ; ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ;Τα πινέλα μακιγιάζ είναι αγαπημένο αξεσουάρ για όλες τις γυναίκες, πολλές φορές όμως επικρατεί η εντύπωση ότι τα πινέλα με φυσική τρίχα είναι ανώτερα από τα συνθετικά. Όμως ποια πινέλα μακιγιάζ είναι τελικά τα καλύτερα, τα συνθετικά η αυτά με φυσική τρίχα; Η απάντηση είναι σίγουρα τα συνθετικά πινέλα! Στα Cruelty Free προϊόντα στράφηκα σχετικά πρόσφατα αλλά ποτέ στην ζωή μου δεν αγόρασα πινέλο με φυσική τρίχα, δεν έβρισκα για ποιο λόγο να αγοράσω ένα πινέλο που είχε φτιαχτεί από την γούνα ή την ουρά κάποιου ζώου. Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν έδινα και πολλή σημασία στα πινέλα, είχα ένα πινέλο για το ρουζ και δύο για τα μάτια, όταν όμως άρχισα να ψάχνομαι περισσότερο στο μακιγιάζ κατάλαβα ότι τα πινέλα είναι το νούμερο 1 για ένα επιτυχημένο και σωστό μακιγιάζ και σίγουρα τα συνθετικά πινέλα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι εξαιρετικά. Ψηφίζω λοιπόν δαγκωτό συνθετικά πινέλα και θεωρώ ότι γενικά η τάση κλείνει προς αυτά, και όχι άδικα, και σας εξηγήσω αμέσως και τους λόγους.

 • Είναι Vegan και Cruelty Free.
Νομίζω ότι το επιβάλει ο τίτλος και η ταυτότητα του blog να ξεκινήσω με το ότι τα συνθετικά πινέλα είναι Vegan και Cruelty Free, οι τρίχες τους είναι φτιαγμένες από 100% συνθετικά υλικά οπότε δεν τίθεται θέμα κακοποίησης ζώων. Από την άλλη πλευρά τα πινέλα με φυσική τρίχα φτιάχνονται με τρίχες από σκίουρους, αλεπούδες, άλογα, κατσίκες, βιζόν, σαμούρι και διάφορα άλλα ζώα. Αυτά τα ζώα προέρχονται από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, από φάρμες ζώων αλλά και χρησιμοποιώντας παγίδες στην περίπτωση των άγριων ζώων. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι για να παραμείνει το τρίχωμα τους ανέπαφο και να μην υποστεί ζημιά, τα ζώα που πιάνονται με παγίδες θανατώνονται με ηλεκτροπληξία ενώ τα υπόλοιπα ζώα με ασφυξία, χτυπήματα η αποκεφαλισμό. Και όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται μπορεί να γίνει και αφαίρεση του δέρματος και της γούνας τους ενώ είναι ακόμα ζωντανά (και όμως είναι αλήθεια και συμβαίνει ακόμα και σήμερα).

 • Καλύτερη υγιεινή
Προσφέρουν καλύτερη υγιεινή γιατί πλένονται πιο εύκολα. Λόγω του ότι οι τρίχες είναι συνθετικές, είναι λείες και δεν απορροφούν περίσσια ποσότητα του χρώματος των προϊόντων και έτσι πλένονται πολύ εύκολα χωρίς να παραμένουν υπολείμματα. Μάλιστα τα περισσότερα συνθετικά πινέλα είναι και αντιβακτηριδιακά, ειδικά εκείνα που είναι φτιαγμένα από τάκλον. Οι φυσικές τρίχες από την άλλη πλευρά είναι ανομοιόμορφες με πόρους με αποτέλεσμα να παγιδεύουν στους πόρους και στις εκδορές τους το χρώμα και να πλένονται πολύ πιο δύσκολα κα όχι τόσο αποτελεσματικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλές κοπέλες προτιμούν τα πινέλα με φυσικές τρίχες γιατί συγκρατούν καλύτερα τα προϊόντα σε μορφή πούδρας όμως αυτό είναι και το μειονέκτημα τους ως προς το πλύσιμο και την καθαριότητα τους.

 • Είναι κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα και για άτομα με αλλεργίες.
Εάν υπάρχει κάποια ευαισθησία ή αλλεργία στο τρίχωμα του ζώου από το οποίο προέρχονται οι τρίχες του πινέλου τότε θα δημιουργηθεί ερεθισμός, κάτι που αποφεύγεται με ένα συνθετικό πινέλο.

 • Στεγνώνουν πιο γρήγορα και μαδάνε λιγότερο
Μαδάνε λιγότερο γιατί οι φυσικές τρίχες φθείρονται και σπάνε πολύ πιο εύκολα, βέβαια εκτός από αυτό, το αν μαδάει ένα πινέλο εξαρτάται και από την σωστή κατασκευή του.

 • Είναι το ίδιο μαλακά με εκείνα με φυσική τρίχα.
Πλέον τα συνθετικά πινέλα είναι πάρα πολύ μαλακά και απαλά με την επιδερμίδα και βέβαια και στα συνθετικά πινέλα υπάρχουν διαφόρων ειδών ποιότητες. Τα δε νέου τύπου συνθετικά πινέλα είναι φτιαγμένα από το υλικό τάκλον το οποίο είναι ακόμα πιο απαλό και μαλακό και πολλές φορές οι τρίχες από τάκλον μπορεί να είναι πιο απαλές από τις φυσικές.

 • Αποδοτικότητα
Έχουν εξαιρετική απόδοση και σε κρεμώδη και σε προϊόντα σε μορφή πούδρας, σε αντίθεση με τα πινέλα με φυσική τρίχα που είναι κατάλληλα μόνο για πούδρες. Χάρις στην τεχνολογία που έχει προχωρήσει τόσο πολύ, πλέον  οι συνθετικές τρίχες από νάιλον και τάκλον είναι ανώτερες από τις φυσικές γιατί κόβονται και διαμορφώνονται έτσι ώστε να μιμούνται το σχήμα της φυσικής τρίχας  και να συγκρατούν τα προϊόντα χωρίς όμως να έχουν τους πόρους και τις εκδορές τους με τα αντίστοιχα μειονεκτήματα τους.
 • Διατηρούνται για πολύ περισσότερο καιρό.
Διατηρούν την απαλότητα και το σχήμα τους για πολύ καιρό σε αντίθεση με τα πινέλα με φυσικές τρίχες που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.
 • Τέλος , είναι καλύτερα για το πορτοφόλι μας.
Αυτό γιατί δεν κρατάνε πολύ έξτρα προϊόν που πάει χαμένο όπως θα συμβεί σίγουρα αν δοκιμάσετε να απλώσετε το foundation με ένα πινέλο με φυσική τρίχα.

Πιστοποιημένα Cruelty Free συνθετικά πινέλα μακιγιάζ μπορείτε να βρείτε σε εταιρείες όπως είναι η Eco Tools, το The Body Shop, Real Techniques (δείτε παλαιότερα reviews εδώ και εδώ), Urban Decay, Inglot, Elf, Zao Organic Makeup κα. Γενικότερα όμως συνθετικά πινέλα μπορείτε να βρείτε σε πολλά καταστήματα αλλά και στο ebay και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές, απλά να είστε σίγουροι από τι υλικό είναι οι τρίχες.

Εσείς ποια συνθετικά πινέλα χρησιμοποιείτε και ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτά;

2 σχόλια:

 1. Χρησιμοποιώ της Eco Tools και νομίζω ότι σιγά σιγά θα τα αλλάξω όλα! Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Να τα αλλάξεις!!!! Έχεις πάρα πολλές επιλογές και θα τα ευχαριστηθείς σίγουρα :)!

   Διαγραφή