About


ABOUT BLOGGING
Πως ξεκίνησε η ιδέα αυτού του blog;

Εδώ και 2-3 χρόνια προσπαθούσα να βγάλω από την καθημερινότητα μου τα προϊόντα εταιριών που κάνουν πειράματα σε ζώα. Κοιτούσα τις συσκευασίες και αν έγραφε "Κατά των πειραμάτων σε ζώα" ήμουν ήσυχη και μάλιστα προτιμούσα και τις ελληνικές εταιρίες που τις εμπιστευόμουν περισσότερο, τους έστελνα ένα email και συνήθως έπαιρνα την απάντηση που μου άρεσε και στην χειρότερη περίπτωση δεν έπαιρνα ποτέ καμία απάντηση.

Όταν έγινα χορτοφάγος και πλέον συνειδητά είχα αποφασίσει ότι δεν θέλω να "συμμετέχω" στο έγκλημα αυτό που συμβαίνει εν έτη 2016 με τη βία, το βασανισμό και τον εξευτελισμό των ζώων, όφειλα να το ψάξω ενδελεχώς για να είμαι σίγουρη.

Δυσκολεύτηκα πολύ.... Δυσκολεύτηκα να βρω ποιά site να εμπιστευτώ (δυστυχώς σχεδόν όλα ξένα) ποιούς φορείς πιστοποίησης να εμπιστευτώ και πως να είμαι σίγουρη ότι ένα προϊόν όντως είναι Cruelty Free.

Τότε ξεκίνησε και η ιδέα του blog, είναι ένα beauty blog διαφορετικό από τα άλλα, αποκλειστικά για cruelty free και vegan προϊόντα, και με μια λίστα-οδηγό με εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα, όπου δίπλα απο κάθε brand αναγράφεται η πιστοποίηση που έχει η εταιρία και βέβαια ότι άλλη πληροφορία είναι απαραίτητη για τον αναγνώστη. Αν έχω κάποια αμφιβολία για κάποια εταιρία δεν θα μπει στη λίστα, ούτε θα παρασυρθώ γιατί είναι στη λίστα κάποιας άλλης blogger.

Εκτός απο την λίστα-οδηγο, απαραίτητο θεώρησα και έναν οδηγό αγορών, δηλ. η λίστα και με την πληροφορία για το που μπορούμε να βρούμε το κάθε brand. Δυστυχώς στο εξωτερικό οι επιλογές είναι πάρα πολλές αλλά στην Ελλάδα και πλέον λόγω των capital controls η λίστα είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε να ήταν.. αλλά και πάλι έχουμε πολλές επιλογές.

Το Vegan Beauty & Lifestyle είναι το ελληνικό blog που έψαχνα για να μου δώσει τις πληροφορίες που ήθελα όταν πια αποφάσισα να αλλάξω lifestyle.

Η απουσία του ήταν αυτή που μου γέννησε αυτή την ιδέα και η αγάπη μου για τα καλλυντικά και τα beauty blogs έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό που θα ήθελα είναι να ενημερωθούν όλο και περισσότερες κοπέλες για το θέμα των πειραμάτων σε ζώα και να αλλάξουν καταναλωτικές συνήθειες, κάτι που εύχομαι να αλλάξει με τη σειρά του και τις πολιτικές των εταιριών.

DISCLAIMER

Τα άρθρα του Vegan Beauty & Lifestyle τα γράφω εγώ η ίδια και έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

Στα προϊόντα που κάνω κριτικές τα έχω αγοράζει με δικά μου χρήματα και δεν πληρώνομαι από καμία εταιρία για να κάνω διαφήμιση.

Σε όλα τα reviews για προϊόντα μακιγιάζ και καλλυντικά σας λέω την ειλικρινή μου άποψη με βάση βέβαια το προσωπικό μου γούστο, τον τύπο του δέρματος μου και τις ανάγκες τις επιδερμίδας μου, δεν είμαι ούτε δερματολόγος ούτε αισθητικός.

Οι φωτογραφίες του blog είναι τραβηγμένες από εμένα και αν κάποια δεν είναι θα αναφέρεται ακριβώς από κάτω ξεκάθαρα το link της σελίδας από το οποίο την έχω πάρει.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των αναρτήσεων, σελίδας, συνταγής ή μέρους αυτών καθώς και των φωτογραφιών που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του Vegan Beauty & Lifestyle.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φωtογραφία από ένα άρθρο στην περίπτωση που συνοδεύεται με το link του original άρθρου του blog.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι ένα blog που το ξεκίνησα με πολύ όρεξη και μεράκι και θέλω συνεχώς να το εμπλουτίζω και να το κάνω καλύτερο. Ελπίζω και εσείς να το αγκαλιάσετε και να ανταλλάσουμε πληροφορίες, γνώμες και προτάσεις για ένα πιο όμορφο, υγιεινό και χωρίς βία τρόπο ζωής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου